Mijn edelstenen reinigen

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 19:00
Als je met kristallen bezig bent of mee begint, hoor je wel vaak dat je jouw edelstenen moet reinigen, opladen & programmeren.
Dit klinkt veel, maar dit neemt maar 10 minuten van jouw tijd.

Waarom Reinigen?


We reinigen de edelstenen, omdat die energie opnemen. Stel je krijgt een edelsteen van iemand & die raakt dit aan, dan neemt de edelsteen die energie & zal die werken voor die persoon of zal die energie gemengd zijn & niet goed werken voor jou. Daarom is het belangrijk dat je telkens je edelsteen reinigt als iemand het aanraakt. Uitzondering zijn kinderen. Hun energie is zo helder dat zij geen invloed hebben op de edelstenen.

Wanneer Reinigen?


We reinigen ze voordat we ze gebruiken (bv. na aankoop), wanneer er barstjes te zien zijn of dof worden. Sommige reinigen ze 1 keer per maand & laden ze dan op tijdens de volle maan. Sommige voelen wanneer het tijd wordt om hun edelsteen te reinigen, dit kan je ook ondervinden aan hun kracht. Als ze minder beginnen te werken of ze vallen van jouw ketting af is het tijd om te reinigen of heb je ze niet meer nodig.

Om te weten of je ze momenteel nodig hebt, is heel simpel.

Leg ze snel eens in jouw hand dat comfortabel voelt.
Ga je naar voor? Heb je ze momenteel nodig.
Ga je naar achter? Heb je ze momenteel niet meer nodig.

Verschillende methodes


Vroeger was ik er ook niet zo zeker van hoe je moest reinigen of dit wel helpt, omdat je dit niet met het blote oog kan zien. Er zijn zoveel onverklaarbare zaken die gebeuren in de wereld, dat ik dit gewoon ben beginnen accepteren. Je moet er ook wat in geloven. Je kan een edelsteen vergelijken met jezelf. 'Op moment dat je of iemand anders in jou gelooft dan doe je uw werk beter of lukt het beter.' Dit is hetzelfde met edelstenen. Stel dat je er niet voor open staat, zal het ook moeilijker zijn voor de edelsteen zijn werk te doen. Ze zal het wel kunnen, maar het zal moeilijker gaan & langer duren.
De verschillende methodes die je kan gebruiken zijn:

Aarde

De meeste zeggen om dit in aarde te begraven, sommige doen dit ook in zand. Een methode die ik vroeger gebruikte was mijn stenen op een bordje leggen, hier aarde over & onder de volle maan leggen. Ontladen & Opladen tegelijkertijd. Toen ik ermee begon is dit mij zo aangeraden om mijn edelstenen op te laden. Er is mij toen ook gezegd om niet zomaar jouw stenen in zand of aarde te begraven, want 9 op 10 ben je ze kwijt. Aarde & zand leeft, ook al zet je er een vlag neer, zal het moeilijk zijn om ze terug te vinden, zeker in het zand. Om dit te voorkomen raad ik dus aan om een bordje te pakken & doe hier jouw aarde & edelsteen op. Zie dat je edelsteen bedekt is. Aangeraden is om dit 24 uur te laten liggen, om volledig te reinigen. Dit kan je ook altijd in je plantenpot uitvoeren.

Water

is één van de snelste manieren om een edelsteen te ontladen, maar niet geschikt voor een grondige reiniging. Persoonlijk ben ik geen fan van mijn edelstenen te reinigen met water, omdat niet alle stenen hiermee gereinigd kan worden & je ook telkens moet letten op het temperatuur. Sommige zijn fan van lauw water & andere van koud. Als je ze toch met water wilt reinigen, raad ik jou aan om het infokaartje goed te lezen, na aankoop van jouw edelsteen. Zo weet je of ze wel mag gereinigd worden met water. Om te reinigen houdt je jouw edelsteen minstens 5 minuten onder stromend water. Aangeraden is om lauwwarm water te gebruiken bij onder andere: Jade, Rozenkwarts, Agaat, Bergkristal, Citrien, Amethist, Rookkwarts & Tijgeroog.

OPGEPAST: reinig je de edelstenen toch met water, ondanks het er op staat dat je dit niet mag doen is met eigen risico. Deze edelstenen kunnen worden aangetast, verkleuren, giftig worden of zelfs oplossen.

Zout

De voorkeur gaat naar Himalaya zout, maar grof zeezout volstaat ook. Het belangrijkste is als je jouw edelsteen met zout wilt reinigen, dat deze NOOIT in contact komt met het zout. Dit geldt voor elk edelsteen. Hoe reinig je ze dan? Doe het zout in een glazen schaal, leg je steen in een ander, kleiner schaaltje. Mag de steen ook met water gereinigd worden dan mag je het kleine schaaltje vullen met wat water & daar je steen in. Het kleine schaaltje met je steen zet je in de grote schaal met zout. Laat je steen zo gedurende minstens 12 uur liggen & hij is volledig gereinigd & opgeladen. Voor minstens 12 uur te laten liggen, raad ik wel aan om dit zonder water te doen voor de zekerheid.  Dit is bij de meeste geen favoriet, maar het is wel een mogelijkheid.

Geluid

is een mogelijkheid om jouw edelstenen te reinigen. Hiervoor zijn er diverse manieren zoals: een klankschaal, stemvork, drum of chanten. Chanten is een goede manier om de edelsteen weer op te laden. Er wordt gezegd dat klankschalen hun trillingen bij mensen stress & emoties lost. Dit zou ook bij edelstenen werken. Men zegt dat dit alleen geschikt is voor stenen met een hardheid boven de 5-6.  Door de frequenties kunnen stenen onder deze hardheid barsten.

Visualisatie of Intentie

is een hele zachte, maar krachtige manier om jouw edelstenen te reinigen.  Indien je reiki hebt beoefend kun je edelstenen reinigen door middel van reiki energie. Heb je dit niet, dan kun je jouw intenties gebruiken. De eerste stap bij het spiritueel reinigen van je kristallen is om het kristal in je hand te houden & er een intentie voor te stellen. Dit kan zoiets zijn als “Ik reinig & laad deze edelsteen op met positieve energie” of “Ik vraag dat deze steen wordt ontdaan van alle negatieve energie."  Vervolgens houdt je deze gedachte vast terwijl je je edelsteen in je hand hebt. Blijf je net zo lang focussen op de steen tot dat je het gevoel hebt dat de steen “vol” is. Meestal duurt dit zo’n 4 – 10 minuten afhankelijk van hoe sterk je intentie is. Sommige kunnen dit beter als ze dit visualiseren. Bijvoorbeeld dat ze de negatieve energie zien verdwijnen (kleur is bv. zwart) & het opvullen met positieve energie (helder/ wit). Het belangrijkste is dat je de manier neemt waar je u het comfortabelste bij voelt.

Rook

is mijn favoriete reinigingsmethode. Hierbij voel ik mij het comfortabelste & weet ik dat ik hier niets fout mee kan doen. Bij water moet je telkens opletten. Ook het temperatuur van jouw water is belangrijk. Hetgene die ik het meest gebruik is Drakenbloed, omdat dit ook nog een beschermende laag geeft over de edelstenen. Hierbij jouw intentie om de steen te reinigen wordt ook wel aangeraden. Als je dan tegen de wijzers van de klok in draait, versterk je de reinigende werking. Je kan ook altijd Salie, Sandelhout of Palo Santo gebruiken. Dit hebben we in Wierookstokjes, -kegels & Smudge vorm.

Hematiet

is een steen die van zichzelf een reinigende werking heeft & daardoor de energieën van andere kristallen kan absorberen. Voor jouw stenen met deze methode te reinigen, doe je dit met een Abalone schelp & hier Hematietsplit stenen. Je kan dit ook gewoon in een kommetje doen & daar jouw stenen bij leggen.

Seleniet

is een handige steen om jouw edelsteen te ontladen & opladen.  Leg je edelsteen minstens 12 uur erop of erbij. Wij hebben hiervoor oplaadstenen, schaaltje, toren, ... .

Dit zijn verschillende manieren die je kan gebruiken om jouw steen te ontladen. Onthoud dat je de manier moet nemen waar jij jou het comfortabelste voelt. Persoonlijk vind ik dat er geen juist of foute methode is, het belangrijkste is dat je dit met de juiste intentie doet en dat dit vanuit je hart komt.

Na het reinigen, komt het opladen.

Lees nu ons oplaadbericht!

Veel succes gewenst! 

Nog vragen? Stuur gerust een berichtje via de site / mail of Social Media.

Liefs Leana - LeLu's

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.