Mijn edelstenen opladen

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 18:23

Na ontladenkomt opladen. 

Waarom Opladen?

Zoals hiervoor al besproken bij de post van 'reiniging', moet je na het ontladen/ reinigen jouw edelstenen opladen. Zoals een mens, heeft een edelsteen energie nodig om te kunnen functioneren. Wij hebben onze slaap, eten & andere zaken die ons energie geeft. Bij edelstenen is dit energie van de natuur of het spirituele energie.

Wanneer Opladen?

Je laadt dus jouw edelstenen op, nadat je het gereinigd hebt. Door de reiniging neem je eigenlijk alle energie weg, die de edelsteen heeft opgenomen in die periode dat je hem draagt. Voordat je het terug wil dragen, moet je het eerst opladen, zodat die zijn best kan doen. Het wordt toch wel aangeraden als je hem elke dag draagt of bij jou hebt, om dit elke maand te doen. Eerst Ontladen, Opladen & als laatste Programmeren.

 

Verschillende methodes

Zoals ontladen / reinigen, zijn hier ook verschillende methodes van. De ene duurt wat langer dan de andere. Daarom is het aangeraden om dit in de avond te doen, wanneer men gaat slapen of men veilig thuis zit.

 

Maan

Mijn favoriete manier is met de volle maan mijn edelstenen op te laden. Het geeft een extra magisch gevoel & energie. Zoals al besproken bij het ontladen, doe ik dit telkens op een bordje met aarde & daarop mijn edelsteen. Ik doe dan nog wat aarde erbovenop, maar voor een geode is dit niet aangeraden, wegens je het moeilijk proper kan maken.

Gewoon op aarde leggen & heel de nacht in de volle maan laten liggen is ook goed. Er wordt ook veel gezegd om voor het zonlicht ze naar binnen te halen. Ik ben persoonlijk geen ochtendpersoon, dus als ik er aarde over doe, heb ik geen zorgen. Zonlicht geeft ze ook nog kracht zonder de angst dat ze zullen verkleuren, door de aarde.

Aangeraden is dat je het legt zonder obstakels & schaduw. Zodat de steen volledig het energie kan absorberen.

Bekijk hier de Maanstand

Het belangrijkst hierbij is weer dat je doet wat goed bij jou voelt. 

Zon

Sommige zijn fan van het op te laden in de Zon. Maar wees hier toch voorzichtig mee! Het probleem hierbij is dat sommige stenen, hier zeer aan gevoelig zijn & zelfs kunnen verkleuren. Bij Amethist zal de kleur wegnemen, bij straf zonlicht. Citrien & Tijgeroog, zijn zeer grote fan van Zonlicht, aanzienelijk kunnen ze meer glans & energie vertonen na bloodstelling aan zonlicht. Als je niet zo zeker bent hoelang ze in Zonlicht mogen liggen of wanneer, is het aangeraden om eens te "experimenteren".  Leg ze op minder intense uren van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de namiddag.

Bij ons krijg je telkens een infokaartje over de edelsteen. Bij Amethist staat zon er niet bij, stel dat je dit wel wilt doen is het aangeraden, om dan op de minder intense uren te leggen.

Seleniet

Is zoals Bergkristal een natuurlijke oplader. Door hun unieke eigenschap, kunnen ze andere stenen opladen zonder dat ze zelf een reinigingsproces nodig hebben. Dit is een puur geschenk voor edelsteenliefhebbers, omdat ze een moeiteloze & efficiënte manier bieden om de energetische staat van een collectie edelstenen te onderhouden. Seleniet staat bekend om haar kalmerende eigenschappen & het vermogen om een vredige omgeving te creëren. Het is aan te raden om de stenen enkele uren naast of op Seleniet te laten liggen, afhankelijk van hun behoefte aan energie.

Voor een intensievere oplading kunnen de stenen een nacht lang naast deze natuurlijke opladers worden gelaten, waardoor ze de volgende dag klaar zijn voor gebruik met een vernieuwde, krachtige energie.

Bergkristal

Is zoals Seleniet een natuurlijke oplader. Door hun unieke eigenschap, kunnen ze andere stenen opladen zonder dat ze zelf een reinigingsproces nodig hebben. Dit is een puur geschenk voor edelsteenliefhebbers, omdat ze een moeiteloze & efficiënte manier bieden om de energetische staat van een collectie edelstenen te onderhouden. Bergkristal staat bekend om haar helderheid & zuiverheid, daarnaast ook nog als een krachtige energieversterker. Door een cluster van Bergkristal in de nabijheid te plaatsen bij andere stenen, kan men hun vibraties verhogen & ze opladen met hernieuwde energie. Het is aan te raden om de stenen enkele uren naast Bergkristal te laten liggen, afhankelijk van hun behoefte aan energie.

Voor een intensievere oplading kunnen de stenen een nacht lang naast deze natuurlijke opladers worden gelaten, waardoor ze de volgende dag klaar zijn voor gebruik met een vernieuwde, krachtige energie.

Zoals bij hematiet, hebben we ook oplaadchips. Deze doe je in jouw abaloneschelp & leg je jouw stenen hierin voor je gaat slapen. Volgende dag zijn ze opgeladen.

 

Aarde

Ik doe meestal een bordje met daarop aarde & dan mijn steen erop. Hierover doe ik nog wat aarde erover, zodat ik ze "begraaf". Je kunt ze ook bij jou plantenpot steken De energie van de plant zou dan overgenomen kunnen worden door de steen. Zo is-ie weer fris & fruitig voor gebruik! Sommige stenen geven ook meer energie aan jouw plant, waardoor ze beter groeien!

Leg je edelsteen of edelstenen set op de aarde in een pot. Je kunt ze eventueel op een katoenen of linnen doekje leggen als je geen potgrond op je steen wilt. Ook kan je de kristallen tussen meerdere plantenpotten in leggen. Als dat op de vensterbank is, let dan wel op de hoeveelheid zon – zie de richtlijnen bij 'Zon'.

  • Geschikt voor:
    Alle edelstenen die tegen vocht & water kunnen. Bijvoorbeeld amethist, jaspis, aquamarijn & kwartsvarianten zoals bergkristal, lavendel- & rozenkwarts.
  • Niet geschikt voor:
    Edelstenen die niet met water in aanraking mogen komen, omdat ze poreus of ijzerhoudend zijn. Dit zijn onder andere turkoois, lapis lazuli, malachiet, chrysocolla, fluoriet, calciet, celestien, magnetiet, angeliet, preniet, pyriet & gipsachtigen zoals seleniet, hanksiet & haliet. Ook barnsteen (amber), opaal, woestijnroos & markasiet zouden slecht tegen vocht kunnen.

De omgeving waarin edelstenen worden opgeladen, is cruciaal voor het effectief vernieuwen van hun energie. Een rustige & zuivere omgeving, vrij van de verstoring van elektronische apparaten & de alledaagse hectiek, bevordert een optimale energiestroom naar de stenen. Het opladen in de natuur, waarbij de stenen in direct contact staan met de aarde, biedt een diepe verbinding met natuurlijke energiebronnen, wat bijdraagt aan een krachtige revitalisatie van hun krachten.

Voor een nog effectievere oplaadsessie, kan men een plek kiezen die persoonlijk resonantie heeft, zoals een favoriete plek in de tuin of een vredig bos. Deze persoonlijke band met de omgeving kan de energetische overdracht naar de stenen versterken. Het is aan te raden om een plek te zoeken waar de stenen ongestoord kunnen liggen, zodat ze volledig kunnen baden in de natuurlijke energieën die hen omringen. Dit zorgt ervoor dat de stenen hun helende eigenschappen optimaal kunnen herladen & behouden.

 

 

Conclusie:

Het opladen van edelstenen & mineralen is een belangrijk onderdeel van hun verzorging. Door ze regelmatig op te laden, kun je hun energie versterken & hun helende eigenschappen optimaliseren. Experimenteer met verschillende oplaadmethoden & ontdek welke het beste werken voor jouw stenen. Met de juiste zorg zullen je edelstenen & mineralen stralen met positieve energie & klaar zijn om je te ondersteunen op je spirituele reis. Doe vooral wat juist aanvoelt voor jezelf!

 

Veel succes gewenst!

 

Liefs Leana - LeLu's

Maanstand

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.